Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fertőzés ellen véd, stresszt csökkent és
  2023-12-17 22:19:37, vasárnap
 
 



Fertőzés ellen véd, stresszt csökkent, immunrendszert erősít, fejfájást csillapít : szegfűszeg

A magyar konyha évszázadok óta használja a szegfűszeget. Nagyon megosztó gyógynövényről, fűszernövényről van szó. Nagyon sokan kedvelik, míg mások még az illatát sem szeretik. Ezt természetesen el lehet fogadni, hiszen nem vagyunk egyformák. Azonban a szegfűszegnek ezernyi jótékony hatása ismeretes, mutatjuk is, melyek ezek.

A szegfűszeg nagyon előnyös lehet, ha valamilyen fájdalom gyötör bennünket. Különösen a fog fájdalmának csillapításában lehet a segítségünkre ez az érdekes illatú fűszer.

A szegfűszegre akkor is számíthatunk, ha a szervezetünkben valamilyen gyulladás vagy fertőzés alakul ki. A szegfűszeg alkalmazásával akár még a komolyabb betegségeket is elkerülhetjük, amennyiben idejében elkezdjük a szegfűszegkúrát.

Ha pedig az anyagcserénket vagy az emésztésünket szeretnénk megtámogatni, akkor is nagy hasznunkra lehet a szegfűszeg. A megfelelő emésztés elengedhetetlen az élelmiszer tápanyagokra történő lebontásához. Testünk ezeket a tápanyagokat sejtjavításra, energiatermelésre használja. Amennyiben az élelmiszer nem bomlik le kisebb molekulákra, úgy akadályozza a tápanyagok felszívódását a vérben. A szegfűszeg rendszeres fogyasztása azonban fokozza az emésztőenzimek szekrécióját, ezzel megelőzve az emésztési zavarokat, például a székrekedést.

A szegfűszeg rendkívül sok antioxidánst tartalmaz. A benne található fenolos vegyület, az eugenol is antioxidáns hatással rendelkezik, amely csökkenteni tudja a szervezetben az oxidatív stressz mértékét. A szegfűszeg mindezeken kívül bioaktív vegyületekben, például flavonoidokban is bővelkedik.

Az öregedéssel nem feltétlenül járnak együtt a betegségek. Ha szeretnénk idősebb korban elkerülni a betegségeket, fogyasszunk rendszeresen szegfűszeget, mivel antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket, márpedig ezek magas száma az oka a betegségek, különösen a krónikus betegségek kialakulásának.

A szegfűszeg egyes vegyületei védelmet jelenthetnek a gyomorfekély kialakulása ellen, hiszen ez a fűszer segíti a gyomornyálkahártya megvastagodását.

A szegfűszeg nem csak a gyomorra van pozitív hatással, a máj működését is megtámogatja, ugyanis csökkenti a szervezetben a gyulladást és az oxidatív stressz mértékét, és ezekkel a hatásokkal a máj károsodása védhető ki.

A szegfűszeg polifenol vegyületekben is gazdag. A polifenolok az anyagcserére gyakorolnak kedvező hatást, illetve még a vércukorszintet is stabilizálni tudják.

Ha fáj a fogunk, próbáljuk ki a szegfűszeget vagy a szegfűszegolajat, ugyanis nemcsak a gyulladáscsökkentő, hanem a fájdalomcsillapító hatásait is kiélvezhetjük.

A szegfűszegben található eugenol nemcsak gyulladást csökkent, hanem nagyon hatékonyan képes megküzdeni a baktériumokkal is, hiszen antibakteriális hatásokkal is rendelkezik. Ily módon az immunrendszerre is pozitívan hat, mivel a szervezetben nem alakulnak ki fertőzések és betegségek sem.

A szegfűszeg stresszellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Antioxidánsokban gazdag, amelyek megvédik a sejteket az oxidatív stressz negatív hatásaitól.

Amennyiben sikerül elérnünk az ideális testsúlyunkat, úgy normalizálódhat a vércukorszintünk, a vérnyomásunk, a koleszterinszintünk, és kevesebb stressz éri a csontokat és az ízületeket. A szegfűszeg segít az anyagcsere stimulálásában, főként ha borssal, köménymaggal és fahéjjal kombináljuk azt.

A szegfűszeg enyhítheti a lüktető fejfájást is, mivel hűsítő és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Rendszeres fogyasztása az immunrendszert is védelmezi a gombákkal, a baktériumokkal, a vírusokkal, a toxinokkal és mikrobákkal szemben. A szegfűszeg antioxidáns, antimikrobiális és gyomorvédő tulajdonságokkal is bír, ez pedig segíthet az immunrendszer megerősítésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: szegfűszegolajat, antioxidánsokban, tulajdonságokkal, vércukorszintünk, megvastagodását, szegfűszegkúrát, elengedhetetlen, szervezetünkben, fűszernövényről, csillapításában, vércukorszintet, normalizálódhat, antimikrobiális, megerősítésében, immunrendszerre, antibakteriális, alkalmazásával, stimulálásában, gyógynövényről, immunrendszert, emésztőenzimek, kialakulásának, anyagcserénket, baktériumokkal, flavonoidokban, stresszellenes, segítségünkre, testsúlyunkat, immunrendszer, vegyületekben, elkerülhetjük, szegfűszegben, emésztésünket, szegfűszegnek, természetesen, felszívódását, magyar konyha, szegfűszegnek ezernyi, szegfűszeg nagyon, érdekes illatú, szegfűszegre akkor, szervezetünkben valamilyen, szegfűszeg alkalmazásával, komolyabb betegségeket, anyagcserénket vagy, emésztésünket szeretnénk, megfelelő emésztés, élelmiszer tápanyagokra, tápanyagokat sejtjavításra, tápanyagok felszívódását, szegfűszeg rendszeres, emésztőenzimek szekrécióját,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldogság ült a világvégén  Paul David Tripp Április 24  Föld napja április 22  Különös!  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Egyszerűen  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Mosolyogtál már ma?  Föld napja április 22  Különös!  György napra  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét  Naplemente  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjt  Bella István: Zsoltár  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Tehetségtelen gyerek nincs.  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Palóc Grand Canyon  Tehetségtelen gyerek nincs.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Ha így haladunk...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A lelki élet nem arról szól, ....  Alvó cica  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Krisztinától  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  A boldogság ült a világvégén  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Paul David Tripp Április 26  Szép estét  Esti kép  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Gondolatok az életről és szere...  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Miért nem menti meg Jézus...  Maradék idő  Jó éjszakát  A Gömb  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar konyha, szegfűszegnek ezernyi, szegfűszeg nagyon, érdekes illatú, szegfűszegre akkor, szervezetünkben valamilyen, szegfűszeg alkalmazásával, komolyabb betegségeket, anyagcserénket vagy, emésztésünket szeretnénk, megfelelő emésztés, élelmiszer tápanyagokra, tápanyagokat sejtjavításra, tápanyagok felszívódását, szegfűszeg rendszeres, emésztőenzimek szekrécióját, emésztési zavarokat, szegfűszeg rendkívül, benne található, oxidatív stressz, szegfűszeg mindezeken, szabad gyököket, krónikus betegségek, szegfűszeg egyes, gyomorfekély kialakulása, fűszer segíti, szegfűszeg polifenol, anyagcserére gyakorolnak, szegfűszeget vagy, szegfűszegben található, szegfűszeg stresszellenes, ideális testsúlyunkat, szegfűszeg segít, anyagcsere stimulálásában, szegfűszeg enyhítheti, lüktető fejfájást, szegfűszeg antioxidáns, immunrendszer megerősítésében, szegfűszegolajat, antioxidánsokban, tulajdonságokkal, vércukorszintünk, megvastagodását, szegfűszegkúrát, elengedhetetlen, szervezetünkben, fűszernövényről, csillapításában, vércukorszintet, normalizálódhat, antimikrobiális, megerősítésében, immunrendszerre, antibakteriális, alkalmazásával, stimulálásában, gyógynövényről, immunrendszert, emésztőenzimek, kialakulásának, anyagcserénket, baktériumokkal, flavonoidokban, stresszellenes, segítségünkre, testsúlyunkat, immunrendszer, vegyületekben, elkerülhetjük, szegfűszegben, emésztésünket, szegfűszegnek, természetesen, felszívódását, kiélvezhetjük, sejtjavításra, vérnyomásunk, szervezetben, szegfűszeget, betegségeket, megtámogatja, antioxidánst, számíthatunk, szegfűszegre, megtámogatni, tápanyagokat, szekrécióját, köszönhetően, lebontásához, tápanyagokra, rendszeresen, gyomorfekély, jelenthetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.